Uitzendkrachten naar huis gestuurd

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het personeel van Selikor legde gisteren het werk neer. Al vroeg in de ochtend blokkeerden ze de ingang van Selikor op Parera en het terrein van het keuringslokaal en de Dienst Openbare Werken.


selikorDe vuilniswagens verhinderden de chauffeurs van auto’s die gekeurd moesten worden, om door te rijden. Frensley Sillé, voorzitter van Selikor-vakbond BTG, legt uit waarom de werknemers van Selikor in staking zijn gegaan. De uitzendkrachten bij Selikor hebben vernomen dat hun tijdelijke dienstverband beëindigd wordt. Dit terwijl juist gepleit wordt voor het aannemen van 16 vaste werknemers om het werk bij het vuilnisophaalbedrijf effectiever te maken. Deze krant heeft de directeur van Selikor Wesley Kook om een reactie gevraagd, maar hij gaf te kennen dat hij nog geen commentaar hierover kan geven. Volgens de vakbond wil Selikor deze werknemers bewust in de Flexwet-regeling houden, door ze verplicht naar huis te sturen voor 3 maanden om ze daarna weer een tijdelijk contract aan te bieden in plaats van ze in vaste dienst te nemen. Verschillende van deze uitzendkrachten zouden al jaren werken voor Selikor, en voldoende ervaring hebben om in vaste dienst te treden. Deze krant heeft ook de minister van Financiën Javier Silvania (MFK), die in het verleden Selikor onder strikte voorwaarden bijstond met financiële toezeggingen, om een reactie gevraagd over deze laatste ontwikkelingen bij het bedrijf, maar hij verwees naar premier Gilmar Pisas (MFK), die Milieu en Natuur in zijn portefeuille heeft en belast is met de gang van zaken bij Selikor.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.