Al het nieuws

Van onze redactie
New York - De effectenbeurzen in New York zijn gisteren duidelijk hoger gesloten. Wall Street reageerde, in navolging van de financiële markten in Europa, positief op sterke Chinese handelscijfers. Kwartaalcijfers van bankgigant JPMorgan Chase en een optimistisch rapport over de Amerikaanse economie joegen het positieve sentiment op de beursvloeren verder aan.
De Dow-Jonesindex eindigde 1,1 procent hoger op 17.908,28 punten en de brede S&P 500 dikte 1 procent aan tot 2.082,42 punten. Beide graadmeters bereikten de hoogste slotstand van het jaar. Schermenbeurs Nasdaq steeg 1,6 procent tot 4.947,42 punten.
Eerder op de dag werd bekend dat de export van China in maart sterk is gestegen, terwijl de import minder sterk kromp dan gedacht. Daarmee werden de zorgen over de afzwakkende economie van het land naar de achtergrond gedrukt. De cijfers uit China zorgden voor een stijging van de prijzen van veel grondstoffen.
Tijdens de beurshandel werd het zogenoemde Beige Book van de Federal Reserve openbaar. Het rapport, vernoemd naar de kleur van zijn kaft, wordt door de centrale bank gebruikt bij de beleidsvergaderingen en verschijnt acht keer per jaar. De toon van het document was duidelijk positiever dan eerdere versies.
JPMorgan Chase meldde dat de winst en omzet zijn gedaald in de afgelopen periode. Wel waren de cijfers beter dan gedacht, het aandeel steeg 4,2 procent. Branchegenoten Bank of America (plus 3,9 procent), Wells Fargo (plus 2,6 procent) en Citigroup (plus 5,6 procent), die later deze week met cijfers komen, liftten mee.
Verder kon mijnbouwer Peabody Energy op aandacht rekenen, hoewel de handel in het aandeel door beurshuis NYSE werd geschorst. De Amerikaanse steenkolenproducent heeft de rechtbank om faillissementsbescherming gevraagd voor het merendeel van zijn activiteiten in de Verenigde Staten.
Het aandeel van actiecameraproducent GoPro beleefde de beste beursdag in bijna twee jaar en steeg ruim 19 procent, na de benoeming van een nieuwe designdirecteur. Het bedrijf strikte Danny Coster, een veteraan in de sector die bijna twintig jaar bij Apple werkte en daar meer dan 500 designpatenten verwierf.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.