Al het nieuws

Van onze redactie
New York - De Amerikaanse effectenbeurzen vonden gisteren na een lagere opening de weg omhoog. Teleurstelling over het mislukte olieberaad afgelopen weekeinde in Doha werd naar de achtergrond gedrongen door voorzichtig optimisme over de kwartaalcijferperiode die op stoom begint te komen.
De leidende Dow-Jonesindex sloot 0,6 procent hoger op 18.004,16 punten. Sinds juli vorig jaar was de hoofdgraadmeter niet meer boven de 18.000 punten geweest. De bredere S&P 500 won 0,7 procent en eindigde op 2.094,34 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq steeg 0,4 procent tot 4.960,02 punten.
De handelsdag begon nog met rode cijfers, met name voor de oliebranche. Enkele grote olielanden onder aanvoering van Saudi-Arabië en Rusland slaagden er zondag niet in afspraken te maken over een bevriezing van de productie. Hernieuwde prijsdalingen waren het gevolg, maar de verliezen liepen in de loop van de dag terug.
De kwartaalcijfers van speelgoedmaker Hasbro werden goed ontvangen. Een grote vraag naar poppetjes van Disney-film Frozen en de aanhoudende populariteit van Star Wars-speeltjes zorgden voor fiks meer omzet en winst. Beleggers beloonden dat met een koerswinst van 5,8 procent.
Een heel wat lauwer onthaal kregen de resultaten van Pepsico. De frisdrank- en snackfabrikant zag de resultaten in het eerste kwartaal juist verslechteren onder invloed van de sterke Amerikaanse dollar. Het aandeel leverde 0,1 procent in.
Morgan Stanley daalde eveneens 0,1 procent, na bekendmaking van een fikse winstdaling in het eerste kwartaal. Net als branchegenoten die eerder al de cijfers publiceerden, had de bank de afgelopen maanden veel last van de onrust op de financiële markten.
Bij de hoofdfondsen was Walt Disney de sterkste stijger. Het entertainmentconcern liftte mee met Hasbro en werd 2,9 procent meer waard. Smartphone- en computerfabrikant Apple was met een verlies van 2,2 procent veruit de sterkste daler in de Dow.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).