Al het nieuws

Van onze Redactie
New York - De aandelenbeurzen in New York zijn gisteren met winsten gesloten. De woorden van Fed-voorzitter Janet Yellen van dinsdag, waarin zij aangaf dat de Amerikaanse centrale bank behoedzaam zal zijn met het verhogen van de rente, zorgden ook woensdag nog voor positivisme op de beursvloer. Beleggers verwerkten daarnaast het banenrapport van loonstrookverwerker ADP.
De toonaangevende Dow-Jonesindex sloot uiteindelijk 0,5 procent in de plus op 17.716,66 punten. De bredere S&P 500 won 0,4 procent tot 2.063,95 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq ging 0,5 procent omhoog naar 4.869,29 punten.
Uit cijfers van ADP bleek dat er in maart 200.000 nieuwe banen bij zijn gekomen, tegen een herziene 205.000 een maand eerder. Economen rekenden gemiddeld op een banengroei met 195.000. De ADP-cijfers lopen vooruit op het officiële banenrapport van de Amerikaanse overheid dat vrijdag naar buiten komt.
Verzekeraar Metlife zag zijn beurswaarde 5,4 procent stijgen. Een rechter oordeelde dat de verzekeraar onterecht als 'systeemrelevant' is gelabeld. Daardoor moest het bedrijf aan strengere financiële regels voldoen. Het label werd in 2008 van kracht als gevolg van de financiële crisis. In het kielzog van Metlife gingen ook Prudential Financial en AIG ruim 2 procent vooruit.
Producent van yoga- en sportkleding Lululemon Athletica won krap 11 procent. De kwartaalresultaten van de onderneming waren beter dan analisten hadden gedacht. Boeing zag het aandeel 1,8 procent minder waard worden na de bekendmaking dat de vliegtuigfabrikant circa 4000 arbeidsplaatsen schrapt om kosten te besparen.
Industrieconcern General Electric (GE) maakte bekend dat het zijn onderdeel GE Asset Management verkoopt aan State Street (plus 0,1 procent) voor 485 miljoen dollar. Beleggers zetten daarop het aandeel GE 1,1 procent hoger. Techreus Apple won 1,8 procent na een adviesverhoging.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).