Al het nieuws

Van onze redactie
New York - De beurzen in New York zijn gisteren met bescheiden winsten de handel uitgegaan.

Wall Street kampte net als de graadmeters in Europa met een vrijwel lege agenda. Ook deden beleggers rustig aan na de recente opmars. De leidende Dow-Jonesindex sloot na een kalme sessie 0,1 procent hoger op 17.623,87 punten. De S&P 500 steeg eveneens 0,1 procent tot 2.051,60 punten en de technologiebeurs Nasdaq won 0,3 procent tot 4.808,87 punten.
De koers van techreus Apple sloot nagenoeg onveranderd. Beleggers leken niet onder de indruk van de presentatie van de alom verwachte nieuwe iPhone. Topman Tim Cook benadrukte tijdens het event dat Apple zijn standpunt over de beveiliging niet zal wijzigen. Het techconcern is verwikkeld in een conflict met de FBI over het al dan niet gedwongen ontgrendelen van iPhones.
De hotelketens Marriott International (min 1,2 procent) en Starwood Hotels & Resorts (plus 4,5 procent) konden rekenen op een bovengemiddelde belangstelling. Starwood maakte bekend een tot 13,6 miljard dollar verhoogd bod van Marriott te accepteren. In eerste instantie had Marriott 12,2 miljard dollar over voor zijn branchegenoot. Een consortium onder leiding van het Chinese Anbang mengde zich echter in de overnamestrijd met een bod van 13,2 miljard dollar.
Farmaceut Valeant (plus 7,4 procent) meldde dat zijn topman opstapt en dat de activistische grootaandeelhouder Bill Ackman toetreedt tot het bestuur. Ook verklaarde Valeant dat de jaarrekeningen over 2014 en 2015 fouten bevatten. Vanwege mogelijke boekhoudfraude heeft Valeant een groot deel van zijn beurswaarde verloren.
Sportartikelenbedrijf Nike, dat na het slot van de handel in New York met resultaten naar buiten kwam, won 2,8 procent. Positieve geluiden van JPMorgan over het concern stuwden het aandeel. Het aandeel van Valspar schoot ruim 23 procent omhoog. De Amerikaanse verfproducent Sherwin-Williams neemt zijn rivaal Valspar over voor 9,3 miljard dollar. Daardoor ontstaat het grootste verfbedrijf ter wereld. Sherwin-Williams moest het doen met een verlies van 5,3 procent.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.