Al het nieuws

Van onze redactie
New York - Twee van de drie Amerikaanse aandelenbeurzen sloten vlak op de vooravond van Thanksgiving. De feestdag wordt vandaag gevierd en Wall Street blijft dan gesloten. Morgen zijn de markten maar een halve dag open. De ondertoon was gisteren positief dankzij een aantal macrocijfers die de Federal Reserve er naar verwachting toe zullen bewegen de rente in december te verhogen. De Dow-Jonesindex sloot onveranderd op 17.813,39 punten en ook de S&P was stabiel, op 2.088,87 punten. De Nasdaq won 0,3 procent tot 5.116,14 punten.
Een uur voor de handelsaanvang bleek het aantal wekelijkse uitkeringsaanvragen sterker dan verwacht te zijn gedaald. Daarnaast steeg het aantal orders voor duurzame goederen exclusief vliegtuigen veel sterker dan door economen werd voorzien. Daar stonden wel twee tegenvallers tegenover. Zo namen de consumentenuitgaven in oktober slechts met 0,1 procent toe, waar op een plus van 0,3 procent werd gerekend en bleef het consumentenvertrouwen, gemeten door de Universiteit van Michigan, achter bij de verwachtingen.
,,De cijfers van vandaag onderstrepen in feite wat we al langer zien, een bescheiden economische groei”, zei een beleggingsstrateeg in New York. ,,Beleggers zijn vooral gericht op centrale banken, ook op de ECB die volgende week weer vergadert.”
Verliezen in de grondstoffensector, na twee dagen van koerswinsten, werden gecompenseerd door de farmaciesector. Pfizer en Allergan (beide plus 2,8 procent) stonden voor de tweede dag op rij stevig in de plus nadat beleggers maandag lauw reageerden op de aankondiging van hun fusie ter waarde van 160 miljard dollar.
HP Inc, het nieuwe bedrijf waarin de pc- en printeractiviteiten van Hewlett-Packard zijn ondergebracht, ging bijna 14 procent onderuit. Het concern kwam dinsdag nabeurs met tegenvallende winstprognoses. Hewlett-Packard Enterprise, waar de dienstverlening aan de zakelijke markt onder valt, steeg juist 3,1 procent nadat het bedrijf zijn winstverwachting voor het hele jaar handhaafde. De fabrikant van landbouwmachines Deere (plus 4,8 procent) publiceerde voor opening van de handel resultaten die beter waren dan verwacht.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).