Al het nieuws

Van onze redactie
New York - De Amerikaanse aandelenmarkten leden gisteren lichte verliezen, nadat centralebankpresident Janet Yellen had gezegd dat een renteverhoging in december een zeer reële mogelijkheid blijft.

Sterker dan verwachte economische data leken haar woorden te onderstrepen. De toonaangevende Dow-Jonesindex eindigde 0,3 procent in de min op 17.867,58 punten. De bredere S&P 500 zakte 0,4 procent tot 2.102,31 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq moest 0,1 procent terug tot 5.142,48 punten.
De voorzitter van de Federal Reserve zei dat een renteverhoging nadrukkelijk op tafel ligt als het Fed-bestuur volgende maand voor het laatst dit jaar vergadert. Een en ander zal afhangen van hoe de economie en banenmarkt zich verder ontwikkelen. Voor nu lijken de seinen op groen te staan, liet Yellen doorschemeren.
De werkgelegenheid blijft vooralsnog toenemen, bleek uit cijfers van salarisstrookverwerker ADP. De banengroei in de publieke sector was vorige maand wat sterker dan economen hadden voorzien. Ook cijfers over de ontwikkelingen in de dienstensector in oktober schetsten een rooskleurig beeld.
Behalve economische data en de woorden van Yellen verwerkten beleggers de kwartaalresultaten van een reeks bedrijven. De fabrikant van elektrische auto’s Tesla zag zijn cijfers beloond worden met een koerssprong van ruim 11 procent. De resultaten van Groupon daarentegen vielen zwaar tegen. De beurswaarde van de aanbieder van digitale kortingscoupons kelderde 26 procent. De cijfers van de mediaconcerns Time Warner en 21st Century Fox konden beleggers evenmin bekoren, zij verloren respectievelijk 6,6 en 5,2 procent.
Bij de hoofdfondsen waren farmacieconcern Merck en creditcardmaatschappij Visa de sterkste stijgers met winsten van 0,8 en 0,6 procent. Onderaan de Dow stond zorgconcern UnitedHealth met een verlies van 2,6 procent.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.