Al het nieuws

Van onze redactie
New York - De Amerikaanse aandelenbeurzen stonden maandag op de eerste handelsdag van november op mooie winst. Beleggers in New York borduurden daarmee voort op de sterke opmars van de graadmeters op Wall Street in oktober.

De Dow-Jonesindex noteerde richting het slot van de handel 0,9 procent in de plus op 17.820 punten. De brede S&P 500 steeg 1,2 procent tot 2103 punten en de technologiebeurs Nasdaq ging 1,4 procent vooruit tot 5124 punten, het hoogste niveau in vijftien jaar.

Creditcardbedrijf Visa daalde echter 3,2 procent, na de aankondiging van de hereniging met het verzelfstandigde Visa Europe. Visa krijgt de Europese activiteiten voor minstens 16,5 miljard euro weer in handen. De overnameprijs kan nog oplopen tot ruim 21 miljard euro.

Ook in de farmaciesector was er overnamenieuws. De Britse farmaceut Shire wil het Amerikaanse biotechnologiebedrijf Dyax voor circa 5,9 miljard dollar kopen. Dyax schoot 28,6 procent omhoog.

Fastfoodbedrijf Chipotle Mexican Grill (min 3 procent) kwam in opspraak door een uitbraak van e.coli onder mensen die onlangs een restaurant van de keten hebben bezocht. Vanwege het onderzoek houden 43 filialen in de staten Washington en Oregon voorlopig de deuren gesloten.

General Electric (GE) won 1,6 procent. Het Amerikaanse industriële concern heeft de overname van de energietak van het Franse Alstom afgerond. De voltooiing van de overname van bijna 10 miljard euro duurde meer dan anderhalf jaar en is de grootste ooit voor GE.

Cosmeticaproducent Estée Lauder meldde resultaten die beter waren dan verwacht en klom 7,8 procent.

Naast een flinke hoeveelheid bedrijfsnieuws kwamen ook nog gegevens over de Amerikaanse industrie. De industriële bedrijvigheid in de Verenigde Staten is volgens onderzoeksbureau ISM in oktober amper gegroeid. Amerikaanse fabrikanten hebben te kampen met een zwakkere buitenlandse vraag. Het cijfer was wel iets beter dan verwacht.

Vrijdag komt het belangrijke banencijfer uit de VS naar buiten. Verder komen deze week nog resultaten van onder meer Time Warner, Facebook en Walt Disney.

De euro stond op 1,1010 dollar, tegen 1,1023 dollar bij het Europese slot. De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte 0,9 procent tot 46,16 dollar. Brent werd 1,4 procent goedkoper en kostte 48,82 dollar.

 


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).