Al het nieuws

Van onze redactie

New York - De beurzen in New York lieten dinsdag bij sluiting van de handel een wisselend beeld zien. Beleggers op Wall Street kregen een stroom aan bedrijfscijfers te verwerken, waaronder die van Dow-fondsen IBM, DuPont, Verizon Communications en United Technologies.

De Dow-Jonesindex sloot 0,5 procent lager op 17.949,59 punten. De brede S&P 500 zakte 0,2 procent naar 2097,29 punten, maar de technologiegraadmeter Nasdaq steeg 0,4 procent tot 5014,10 punten. Maandag nabeurs maakte technologieconcern IBM bekend in de eerste drie maanden van het jaar wederom een lagere omzet te hebben gerealiseerd. De resultaten van IBM voldeden wel aan de gemiddelde verwachting van analisten. Het aandeel verloor echter 1,1 procent.

Chemieconcern DuPont voelde de pijn van de sterkere dollar. Die haalt dit jaar naar verwachting 80 dollarcent af van de winst per aandeel. Zowel de winst als de omzet van het concern lag in het eerste kwartaal lager dan een jaar eerder. DuPont zakte 3 procent. Industrieel conglomeraat United Tech, moederconcern van Pratt & Whitney en Sikorsky, zag zijn winst in het eerste kwartaal bijna een vijfde hoger uitvallen mede als gevolg van eenmalige meevallers. United Tech steeg 0,4 procent.

Telecomconcern Verizon (min 0,4 procent) zette over het eerste kwartaal minder winst in de boeken. De keuze om onder meer iPhones met flinke kortingen te verkopen, ging ten koste van de winstgevendheid. Motorfietsenfabrikant Harley-Davidson ging 9,8 procent onderuit. Het bedrijf verlaagde zijn verwachtingen voor de verkoop. Uitzender Manpower meldde een daling van de resultaten en stond 1,2 procent in de min.

Defensieconcern Lockheed Martin kon niet profiteren van een verhoging van de winstprognose voor dit jaar met een verlies van 0,3 procent. Na het slot kwamen nog cijfers van Yahoo en Yum! Brands, het moederbedrijf van onder meer Kentucky Fried Chicken. Verder werd gemeld dat de Amerikaanse farmaceut Mylan een overnamebod heeft ontvangen van ruim 40 miljard dollar van het Israëlische Teva. Mylan sprong bijna 9 procent omhoog.

De euro was 1,0739 dollar waard, tegen 1,0766 dollar bij sluiting in Europa. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 2 procent tot 55,26 dollar. Brent werd 2,1 procent goedkoper op 62,09 dollar.

 


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.