Al het nieuws

Van onze redactie

New York - De Amerikaanse beurzen schreven woensdag collectief rode cijfers. Daarmee volgden beleggers in de VS het Europese voorbeeld, waar eerder op de dag ook forse verliezen werden geleden. Een onverwachte daling van de orders voor duurzame goederen drukte het sentiment. Kraft Foods boekte wel een stevige koerswinst, door de aankondiging van een fusie met ketchupmaker Heinz.

De Dow-Jonesindex sloot 1,6 procent lager op 17.718,54 punten. De brede S&P 500 daalde 1,5 procent naar 2061,05 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq zakte 2,4 procent tot 4876,52 punten.

Voorbeurs bleek dat de orders voor duurzame goederen in februari met ruim 1 procent zijn gedaald. Economen rekenden op een kleine stijging. De bestellingen voor goederen die langer dan een jaar meegaan, worden gezien als een graadmeter voor de economische activiteit.

Met name technologiebedrijven hadden het zwaar na de winsten een dag eerder. Zwaargewicht Apple boekte een verlies van 2,6 procent. Facebook zag de beurswaarde met 2,8 procent zakken, terwijl Microsoft 3,4 procent inleverde.

Kraft Foods werd ruim 35 procent meer waard. De fabrikant van Philadelphia-smeerkaas wordt opgekocht door de eigenaren van soep- en sausfabrikant Heinz, die beide bedrijven samenvoegen. Aandeelhouders van Kraft krijgen in totaal 10 miljard dollar als extra dividend en krijgen een belang van 49 procent in het fusiebedrijf, dat aan de beurs genoteerd blijft.

De beurswaarde van softwarebedrijf Kofax steeg 46 procent na de melding dat het wordt ingelijfd door Lexmark. Het aandeel van die producent van printers steeg 6,1 procent.

De euro noteerde op 1,0972 dollar, tegen 1,0965 dollar bij het slot van de Europese aandelenmarkten eerder op de dag. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg ruim 3 procent tot 48,95 dollar. Brentolie werd 2,1 procent duurder en kostte 56,25 dollar per vat.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).