Al het nieuws

Van onze redactie

New York - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn de handelsweek maandag met kleine verliezen begonnen.

In het laatste handelsuur zakten de koersen in het rood. Beleggers volgden de ontwikkelingen rond Griekenland met argusogen. In eigen land was weinig nieuws voorhanden om de markt richting te geven.

De Dow-Jonesindex sloot uiteindelijk 0,1 procent lager op 18.116,04 punten. De brede S&P 500 daalde 0,2 procent tot 2104,42 punten. De door technologiefondsen gedomineerde Nasdaq ging 0,3 procent omlaag tot 5010,97 punten.

Beleggers in New York volgden net als hun Europese collega's de onderhandelingen tussen de Griekse premier Alexis Tsipras en bondskanselier Angela Merkel in Berlijn over de Griekse schuldenkwestie. Grote knopen werden niet doorgehakt, maar na overleg weten de Duitsers en de Grieken wel ,,waar ze het eens en oneens over zijn".

Eerder op de dag bleek de verkoop van bestaande huizen in de VS in februari met 1,2 procent te zijn toegenomen op jaarbasis ten opzichte van de voorgaande maand. Later in de week worden nog gegevens gepubliceerd over onder meer de Amerikaanse inflatie, de consumentenbestedingen, de huizenmarkt, de economische groei en de orders voor duurzame goederen.

Het aandeel van biotechnoloog Gilead Sciences verloor 2 procent aan beurswaarde. Het bedrijf waarschuwde voor negatieve bijwerkingen bij het gebruik van een medicijn tegen hepatitis C in combinatie met een middel tegen hartkwalen. Ook farmaceut Vertex ging onderuit en daalde 4 procent. Beleggers stapten uit na tegenvallende testresultaten. Automaker Ford klom 0,6 procent. Het bedrijf nam maandag zijn vierde fabriek in China in gebruik van een medicijn tegen taaislijmziekte.

De euro was 1,0950 dollar waard, tegen 1,0940 dollar bij het slot van de Europese beurshandel op maandag.

Een vat Amerikaanse olie werd 1,7 procent duurder op 47,39 dollar. Brentolie kostte 0,9 procent meer op 55,81 dollar per vat.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).

Top Tags afgelopen week