Al het nieuws

Van onze redactie
New York - De beurzen in New York konden gisteren het herstel van de voorgaande dag geen vervolg geven en verloren verder terrein. Beleggers maken zich zorgen om de steeds verder aansterkende dollar, die de winstperspectieven van grote Amerikaanse ondernemingen onder druk zet. Ook dalende olieprijzen speelden de aandelenhandel parten.
De Dow-Jonesindex met daarin de dertig belangrijkste Amerikaanse beursfondsen, eindigde 0,8 procent lager op 17.749,31 punten. De bredere S&P 500 daalde 0,6 procent naar 2.053,40 punten, terwijl de technologiegraadmeter Nasdaq 0,4 procent terugviel tot 4.871,76 punten.
Voorbeurs bleek dat de prijzen die Amerikaanse fabrikanten voor hun producten rekenen, vorige maand onverwacht zijn gedaald. Ook een afname van het consumentenvertrouwen zoals dat maandelijks wordt gemeten door de universiteit van Michigan, kwam voor economen als een verrassing.
De koersen gingen over een breed front omlaag. De sterkste daler in de Dow was technologieconcern IBM met een verlies van 2,3 procent. De industriegiganten United Technologies en General Electric leverden respectievelijk 2,1 en 1,4 procent in.
Softwarereus Microsoft was de sterkste stijger met een plus van 0,9 procent. Chipmaker Intel herstelde met een winst van 0,4 procent iets van de uitglijder van donderdag, toen het na een winstwaarschuwing bijna 5 procent verloor.
Een witte raaf op Wall Street was Herbalife, dat ruim 8 procent meer waard werd. Volgens ingewijden is de FBI een onderzoek begonnen naar investeerder Bill Ackman en medewerkers van zijn beleggingsbedrijf Pershing Square, die de koers van de verkoper van dieetproducten zouden hebben gemanipuleerd.


maatregelen corona

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).