Al het nieuws

Den Heyer gaat overlastplegers aanspreken en de schade verhalen

Van onze correspondent
Kralendijk - Gedeputeerde Nina den Heyer is verontwaardigd over de manier waarop enkele van de geëvacueerde bewoners hebben huisgehouden bij het Buddy Dive Resort.

bongedragZe is vastbesloten uit te zoeken om wie het precies gaat om ze vervolgens aan te spreken en eventuele schade te verhalen.
De brand die enige tijd woedde op de landfill bij Lagun zorgde voor veel overlast bij omwonenden. Reden voor de overheid om een groep van ongeveer 50 personen te evacueren en deels onder te brengen bij Buddy Dive. Nadat iedereen weer terug kon naar de eigen woning kwamen berichten binnen over hoe een aantal zich misdragen heeft. Het was volgens den Heyer dermate ernstig dat het afwachten is of Buddy Dive, waar de overheid vaker mee samenwerkt, nog een keer mensen onderdak wil bieden in geval van een calamiteit.
De klachten gaan over de ravage die in sommige kamers is aangericht en over gedragingen tegen andere gasten. ,,Er is een nachtkastje gestolen, los afval in de kamer achtergelaten en er is in de handdoeken gepoept. Verder is er door andere gasten geklaagd dat ze lastig zijn gevallen”, aldus Den Heyer, die benadrukt dat het natuurlijk niet alle evacuees betreft. ,,We gaan nu kijken om welke kamers het precies gaat en wie daar gelogeerd hebben. We gaan ze zeker aanspreken op hun gedrag en de schade die is aangericht op deze mensen verhalen”, zo laat ze het Antilliaans Dagblad weten.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.