Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Politieke partij AVP heeft gistermiddag aan de Vertegenwoordiging van Nederland in Oranjestad (VNO) een brief overhandigd met een ‘nationale boodschap’. Die boodschap is dat de bevolking lijdt onder het bewind van het kabinet-Wever-Croes II.

ARUBevolkingDe partij hield maandagavond een urgente ledenvergadering waarbij hiervoor het mandaat werd gegeven. Daar was ook partijleider Mike Eman, die zijn aanhangers opriep om gisteren in een mars naar VNO te lopen. De groene partij vindt dat er te veel sprake is van intimidatie en politieke vervolging door de huidige regering. Volgens de AVP kwamen veel bezorgde burgers naar het partijhuis in Oranjestad. De bedoeling was dat de vergadering in het partijhuis zou plaatsvinden, maar die ruimte was te klein. De mensen verzamelden zich daarom buiten het partijhuis waar Eman ze toesprak.
Diverse parlementariërs van AVP waren bij de vergadering aanwezig, zoals Arthur Dowers, Mike de Meza, Gerlien Croes, Mervin Wyatt Ras, Ryçond Santos do Nascimento en Benny Sevinger. Ze hielden emotionele toespraken, vanuit de overtuiging dat AVP een alternatieve route heeft en een alternatief sociaaleconomisch pad om het land te redden.
Eman sloot de partijavond af met de boodschap dat het nu tijd is om te veranderen. Hij wees op Eric Ras van de buitenparlementaire partij Curpa. Ras was op uitnodiging van de AVP bij de vergadering aanwezig. ,,Met elkaar, in eenheid, kunnen we naar Nederland gaan met een nieuw economisch plan. Alle vakbonden, stakeholders, ngo’s en organisaties moeten meedoen aan een sociaal dialoog, om te beslissen wat de richting is die we met het land op willen. De AVP is de enige partij die dit kan realiseren”, aldus Eman.
De groene partij is in de afgelopen weken de wijken ingetrokken en heeft daar met bewoners gesproken. Daaruit concludeert de AVP dat er veel armoede is en dat mensen zich zorgen maken. Tijdens de vergadering van maandag kreeg Eman het mandaat om deze boodschap via VNO aan Nederland over te brengen.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.