Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Tussen London Gatwick en de luchthaven Reina Beatrix wordt vanaf maart 2023 twee keer per week rechtstreeks gevlogen door British Airways (BA).

arubritishDe nationale luchtvaartmaatschappij van Groot-Brittannië ondertekende gistermiddag het contract met de Arubaanse regering, Aruba Tourism Authority (ATA) en Aruba Airport Authority (AAA). De ondertekening vond plaats op Aruba Airport.
BA vliegt op donderdag en zondag, met een Boeing 777-200. Dat toestel heeft een capaciteit van 336 stoelen. ,,Het is een gedenkwaardige dag voor het toerisme”, zei Toerismeminister Dangui Oduber (MEP) tijdens de ondertekening. ,,Aruba wordt opnieuw erkend als een bestemming van een hoog niveau. We breiden onze internationale markten uit, dat gaat de goede kant op.”
De Britse markt is al een tijd aan het toenemen. Aruba ontvangt jaarlijks al zo’n 11.000 toeristen uit Groot-Brittannië. Dit zal alleen maar meer worden, zegt Oduber. Hij bedankt AAA, het Airlift Committee, ATA en vooral ATA-Europe en ATA-UK voor hun inspanningen om BA naar Aruba te halen. De minister bedankte ook British Airways voor hun vertrouwen in Aruba.
Het is volgens de minister niet de eerste keer dat er tussen Aruba en Londen wordt gevlogen. Maar dat ging in het verleden om chartervluchten in de grote vakantie. Dit is de eerste keer dat directe vluchten zijn ingepland.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).