Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De Curaçaose en Nederlandse voetbalbonden FFK en KNVB hielden vorige week de vijfdaagse cursus ‘World Coaches’, voor voetbaltrainers van jongeren onder de zestien jaar. Aan de cursus namen in totaal dertig coaches mee, die de nieuwste technieken van het moderne voetbal werden aangereikt.
De cursus voor jeugdtrainers, van 18 tot en met 22 juli, werd georganiseerd als onderdeel van het educatieve programma van FFK en de KNVB, en werd gegeven door Errol ‘Joy’ St. Jago, Etiënne Siliee en diverse instructeurs van de KNVB. Diverse onderwerpen kwamen aan bod, zoals de invloed van het moderne voetbal op de vorming van jonge voetballers. Volgens de voetbalbonden is de leeftijd van vijftien jaar cruciaal voor de vorming van voetballers, omdat ze dan de basisprincipes van collectieve tactiek aanleren in de aanval en verdediging van het spelletje.
Tijdens de cursus werden ook leiderschapsaspecten van jeugdvoetballers behandeld. Hierbij ging het met name over de invloed die externe factoren kunnen hebben op de beleving van de jonge spelers.
De intensieve cursus bestond uit een theoretisch en praktisch deel. Na vijf dagen moesten de dertig cursisten, waaronder twee Nederlandse stagiaires, een presentatie geven over hetgeen ze geleerd hadden.
In een persbericht van FFK doet de voetbalbond een oproep aan alle deelnemende voetbalcoaches om zich bij een lokale club aan te sluiten, mochten ze dat nog niet gedaan hebben, om zo het Curaçaose voetbal te steunen.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.