Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De honkballers van de Rotterdamse club Curaçao Neptunus zijn op het eiland voor een oefenstage waarbij ter voorbereiding op het nieuwe seizoen een aantal oefenwedstrijden zullen worden afgewerkt. Dat de Neptunus Baseball & Softball-vereniging uit Rotterdam-West nu ‘Curaçao’ voor zijn naam heeft staan is te danken aan hoofdsponsor Fundashon Bon Intenshon van Gregory Elias. Deze stichting heeft ook de oefenstage op Curaçao gefinancierd.
Grote man achter Neptunus is Frans van Aalen. Van Aalen is al een leven lang actief in het honkbal. ,,Ik heb alles gedaan, ben bondslid geweest, ook vier jaar bij de Wereldbond. Maar het leukste vind ik het toch bij de club.” Samen met de honkballers verblijft bij in Blue Bay. ,,Ik moet een beetje wennen aan de warmte, maar de jongens hebben het heel goed naar hun zin hier. We hebben natuurlijk ook een aantal jongens uit Aruba en Curaçao in het team zitten. Kevin Kelly, Diegomar Markwell, Shaldimar Daantji, Raily Legito om er een paar te noemen. Dat maakt het extra bijzonder.”
De eerste wedstrijd tegen de Arubaanse kampioen Marlboro Red Machine werd met 7-0 gewonnen door Neptunus. ,,Er is altijd een gezonde competitie als die jongens weer tegen elkaar spelen. Ze willen allebei niet verliezen.” Thuis in Rotterdam is 40 procent van de leden van Neptunus van Antilliaanse afkomst”, schat Van Aalen. ,,We zijn een conservatieve en traditionele club, maar ook sociaal. We zijn nu multicultureel en dat gaat heel goed.”
De club is blij met Fundashon Bon Intenshon, sinds vorig jaar hoofdsponsor van Neptunes. ,,En Bon Intenshon is ook heel erg gecharmeerd van het AJB-project waar Neptunus aan deelneemt. AJB staat voor Alleen Jij Bepaalt wie je bent. Dat is een project van het ministerie van Justitie. In dat project worden jongens en meisjes tussen 12 en 18 jaar na school opgevangen bij de club. Trainen en leren wordt gecombineerd en daarmee hopen we de kinderen een goede vrijetijdsbesteding en leerbegeleiding te geven en van straat en bij de criminaliteit weg te houden.”
Van Aalen ziet veel talent bij de Arubaanse en Curaçaose spelers. ,,Zij hebben overduidelijk meer talent dan de gemiddelde Hollandse jongen.” Heeft hij nog iets leuks gezien op het eiland? ,,Onze club is momenteel op orde en we zijn dan ook niet op zoek. We hebben in Nederland natuurlijk ook veel jongens van hier die komen studeren en dan een club zoeken en zo in de Nederlandse selectie hopen te komen.” De club verblijft nog tot maandag 21 maart op Curaçao.
Curaçao Neptunus speelt in de Nederlandse hoofdklasse en is zestien keer landskampioen geweest en heeft veertien keer de beker gewonnen. Sinds 1990 is de club ook internationaal zeer succesvol: ze wonnen dertien keer een Europa Cup en zeven keer de Europese Supercup. De club beschikt over een eigen stadion met 2.500 vaste zitplaatsen: het Neptunus Familiestadion. Leden van de club noemen zich Neptunianen.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.