Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
New York/Willemstad - Op Curaçao werd met spanning uitgekeken naar het officiële debuut van Didi Gregorius bij de New York Yankees.


Het werd gisteren een teleurstellende 6-1 nederlaag op eigen veld tegen de Toronto Blue Jays. De meest bekende honkbalclub ter wereld had de op Curaçao opgegroeide Gregorius binnengehaald als opvolger voor publiekslieveling Derek Jeter, die vorig seizoen zijn carrière beëindigde. De Antilliaan speelde een weinig opvallende wedstrijd. Hij maakte in de verdediging geen fouten, maar kon zich ook niet onderscheiden met spectaculaire acties.

 

In de slagvolgorde was Gregorius ingedeeld als laatste slagman, een teken dat van zijn slagprestaties niet al te veel wordt verwacht. Nog voor hij aan slag kwam stonden de Yankees al met 5-0 achter. Twee keer raakte Gregorius wel de bal, maar ging hij uit op een vangbal. In de achtste inning kwam de shortstop wel op de honken. Hij kreeg een vrije loop nadat hij bij een pitch werd geraakt door de bal. Bij een poging het derde honk te stelen werd Gregorius alsnog uitgetikt. Op dat moment stond de eindstand 6-1 in het voordeel van Toronto al op de borden.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.