Al het nieuws

Willemstad/Los Angeles - Honkballer Kenley Jansen moet de start van het nieuwe Major League Baseball-seizoen missen. De op Curaçao geboren werper van de Los Angeles Dodgers heeft dinsdag een operatie aan zijn voet ondergaan.

Dat melden de Dodgers op de clubsite. De 27-jarige Jansen zal acht tot twaalf weken moeten herstellen, terwijl het nieuwe MLB-seizoen begin april van start gaat.

De voormalige catcher meldde vorige week aan zijn club dat hij pijn had in zijn linkervoet bij het rennen. Uit onderzoek bleek vervolgens dat de Curaçaoënaar een probleem had met het middenvoetsbeentje aan de kant van zijn kleine teen.

Jansen maakte in 2010 zijn debuut op het hoogste niveau bij de Dodgers en was de laatste drie seizoenen de vaste 'closer' van de miljoenenploeg uit LA. Dat betekent dat hij een voorsprong aan het eind van een wedstrijd over de streep moet trekken.

De voorbereiding op het nieuwe Amerikaanse honkbalseizoen begint deze week. Jansen zal waarschijnlijk ongeveer een kwart van de 162 duels in het reguliere seizoen moeten missen.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).