Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Philipsburg - Een ingenieursunit van de Koninklijke Landmacht zal de eilanden Sint Maarten en Saba bij wijze van oefening in kaart brengen.

MilitairenDat zal zodanig geschieden dat als er sprake is van een natuurramp snel en efficiënt een schadebeeld gecreëerd kan worden en de benodigde noodhulp effectief kan worden ingezet. Dat meldt de commandant der Zeemacht in het Caribisch gebied in een persbericht. De unit zal van 1 tot en met 22 april middels technische verkenningen deze oefeningen doen op de twee eilanden. Het geheel wordt in overleg met het lokale gezag goedgekeurd en uitgevoerd. Zowel op het land als onder water zullen er verkenningen worden uitgevoerd. Daarbij wordt ook gebruikgemaakt van de duikrobots Blueye X3 en de BlueROV2, die uitermate geschikt zijn om onderwatermetingen te verrichten.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).