Al het nieuws

Van een onzer verslaggeefsters

Philipsburg - Het Sint Maarten Medical Center (SMMC) heeft de bouw van het nieuwe ziekenhuis - het St. Maarten General Hospital - per 15 juni 2020 hervat.

sxmziekenhuisDe bouwactiviteiten waren tijdelijk onderbroken vanwege de om Covid-19 opgelegde lockdown en bijbehorende beperkingen.

De afgelopen maanden zijn de ontwerpactiviteiten voortgezet, wat zal resulteren in het opnieuw indienen van het definitieve ontwerp van het nieuwe ziekenhuis in juli. Naast het voltooien van het definitieve ontwerp, heeft de aannemer sinds maandag de bouwactiviteiten op locatie hervat. Hieronder vallen onder meer mobilisatieactiviteiten die vanwege Covid-19 werden onderbroken, zoals het opruimen van de bouwplaats, de plaatsing van site-kantoren en de constructie van een nieuwe site-ingang vanaf de rotonde op Welgelegen Road/G.A. Arnell Boulevard. De geplande bouwactiviteiten hebben geen invloed op de Covid-zorg of andere reguliere patiëntenzorg die momenteel bij SMMC wordt geleverd, zo benadrukt het ziekenhuis.

In juli, nadat de mobilisatie van de locatie is voltooid, zal de aannemer beginnen met het uitgraven en voorbereiden van de ondergrond voor de bouw van het ziekenhuis en aanvullende technische gebouwen. Deze werken zullen naar verwachting nog enkele maanden duren. Alle activiteiten zullen worden uitgevoerd rekening houdend met de Covid-19-regels en voorschriften van de overheid en het SMMC. ,,Het is belangrijk op te merken dat bij de hervatting van de bouw van het nieuwe ziekenhuis, dit ook het begin zal zijn van een lange periode van bepaalde ongemakken, zoals bijvoorbeeld lawaai, stof, meer bouwverkeer en alternatieve parkeerplaatsen voor patiënten, bezoekers, buren en personeel”, zo waarschuwt SMMC. ,,SMMC heeft nauw contact met alle belanghebbenden om te adviseren over de volgende stappen in het bouwproces om eventuele overlast te verminderen.”

Wilt u meer informatie? Neem een online abonnement op de krant.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.