Al het nieuws

Van een onzer verslaggeefsters

Philipsburg - Eén coronaviruspatiënt is op 8 juni opnieuw opgenomen in het St. Maarten Medical Center (SMMC) met niet-Covid-19-gerelateerde medische problemen, terwijl een tweede vermoedelijke geval op 9 juni in de avonduren in kritieke toestand in een aparte medische faciliteit werd opgenomen.

sxmcoronaDat meldt The Daily Herald. Het vermoedelijke geval is getest op Covid-19. Het is nu wachten op de resultaten. Een van de patiënten is opgenomen in het medisch paviljoen van SMMC en de andere in de medische tent bij het ziekenhuis.

Premier Silveria Jacobs zei woensdag dat de patiënt die opnieuw was opgenomen de laatste patiënt van het land was die al een tijdje positief was. De persoon in kwestie is nu opgenomen vanwege niet-Covid-19-gerelateerde medische problemen. De minister-president zei dat de patiënt in en uit het ziekenhuis is geweest en dat de regering voor zijn herstel bidt.

Volgens cijfers van de afdeling Communicatie waren er op 9 juni 39 personen in zelfquarantaine (min vijf); één in zelfisolatie (min één); 473 getest (plus één); 77 positief (55 mannelijke en 22 vrouwelijke gevallen); 395 negatieve gevallen (plus twee); één niet overtuigend, 15 overleden en 61 hersteld. In de categorie actieve gevallen is er één geregistreerd op 9 juni. ,,Mijn hart gaat uit naar al diegenen die een geliefde hebben verloren als gevolg van Covid-19”, zei Jacobs. ,,Terwijl het land de maatregelen blijft versoepelen, zal de regering ‘onze 15 gevallen soldaten blijven herinneren en herdenken en sturen we liefde en licht naar de families die naast de andere uitdagingen waarmee we momenteel worden geconfronteerd, te maken hebben met verdriet en verlies’.

Wilt u meer informatie? Neem een online abonnement op de krant.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).