Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Philipsburg - Port St. Maarten is een samenwerking aangegaan met Ernst and Young (EY) Advisory Services om het ‘Nationale Ontwikkelingsplan 2020-plus’ van de haven te ontwikkelen.
portVolgens Port St. Maarten moet dit plan ervoor zorgen dat St. Maarten een relevante positie op de markt krijgt voor cruisetoerisme. Zo meldt The Daily Herald.
,,Het doel van de samenwerking met EY is ervoor zorgen dat alle belanghebbenden deel uitmaken van het toekomstige succes van de cruisebestemming”, aldus een persbericht van Port St. Maarten. Ook moet het eiland - met meer dan een miljoen cruisepassagiers per jaar sinds 2002 - voorop blijven lopen op de Noordoost-Caribische cruisemarkt.
Partner bij EY Dutch Caribbean, Vernon Huerta, zei dat EY zal helpen bij het identificeren, onderzoeken en voorstellen van een of meer strategieën op hoog niveau voor de verdere ontwikkeling van de cruise- en vrachtactiviteiten in de haven. Volgens hem zal een strategisch plan naar verwachting eind juni gereed zijn.
Port St. Maarten zal in de komende twee jaar verschillende projecten uit eigen kas financieren. ,,Dit om de ervaring van de passagiers in de haven verder te verbeteren, aangezien de cruiseterminal de laatste plaats is die ze tegenkomen voordat ze aan boord van hun schip gaan”, aldus Port St. Maarten, die ook plannen voorbereidt om een permanente thuishaven te bouwen om tegemoet te komen aan ‘vlieg- en cruisepassagiers’.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via www.online.ad.cw.

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.