Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Philipsburg - Voormalig minister Christopher Emmanuel van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening, Milieu en Infrastructuur (Vromi) en de chef van zijn voormalige ministerie Marisha Richardson zijn gisteren aangehouden op verdenking van misbruik van functie en valsheid in geschrifte of medeplichtigheid hieraan in het Begonia-onderzoek.

sxmminister,,Concreet is de verdenking dat de twee aangehouden personen door misbruik van hun vorige functies bij Vromi, aan het einde van hun ambtsperiode in 2017, op onrechtmatige wijze gronden van de overheid in erfpacht hebben gegeven aan personen die in een directe relatie tot hen stonden. Hierdoor zijn andere aanvragers benadeeld”, aldus het Openbaar Ministerie.
Een team van rechercheurs doorzocht gisteren de woningen van Emmanuel en Richardson. Woordvoerder van het OM, Hazel Durand, bevestigde de huiszoekingen waarvan zij zei dat ze werden uitgevoerd door de Landsrecherche en de officier van justitie. Beide verdachten zijn naar het politiebureau in Philipsburg gebracht voor ondervraging.
De inmiddels afgetreden minister Emil Lee diende een klacht in tegen Emmanuel, terwijl het voormalige waarnemend hoofd van Domeinzaken Raeyhon Peterson ook een dossier had ingediend bij het OM.
In februari 2018 meldde The Daily Herald dat Emmanuel meer dan 10.000 vierkante meter gronden in erfpacht heeft uitgegeven aan acht personen, van wie er drie deel uitmaakten van zijn kabinet. De ministeriële besluiten voor alle acht personen werden op 15 december van dat jaar ondertekend.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.