Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Philipsburg - Voormalig minister Christopher Emmanuel van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening, Milieu en Infrastructuur (Vromi) en de chef van zijn voormalige ministerie Marisha Richardson zijn gisteren aangehouden op verdenking van misbruik van functie en valsheid in geschrifte of medeplichtigheid hieraan in het Begonia-onderzoek.

sxmminister,,Concreet is de verdenking dat de twee aangehouden personen door misbruik van hun vorige functies bij Vromi, aan het einde van hun ambtsperiode in 2017, op onrechtmatige wijze gronden van de overheid in erfpacht hebben gegeven aan personen die in een directe relatie tot hen stonden. Hierdoor zijn andere aanvragers benadeeld”, aldus het Openbaar Ministerie.
Een team van rechercheurs doorzocht gisteren de woningen van Emmanuel en Richardson. Woordvoerder van het OM, Hazel Durand, bevestigde de huiszoekingen waarvan zij zei dat ze werden uitgevoerd door de Landsrecherche en de officier van justitie. Beide verdachten zijn naar het politiebureau in Philipsburg gebracht voor ondervraging.
De inmiddels afgetreden minister Emil Lee diende een klacht in tegen Emmanuel, terwijl het voormalige waarnemend hoofd van Domeinzaken Raeyhon Peterson ook een dossier had ingediend bij het OM.
In februari 2018 meldde The Daily Herald dat Emmanuel meer dan 10.000 vierkante meter gronden in erfpacht heeft uitgegeven aan acht personen, van wie er drie deel uitmaakten van zijn kabinet. De ministeriële besluiten voor alle acht personen werden op 15 december van dat jaar ondertekend.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).