Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Philipsburg - Silveria Jacobs, leider van de National Alliance (NA), is de uitdaging als formateur aangegaan om de volgende interim-regering te vormen, gezien de voorwaarden en zorgen die in het formatiedocument zijn vastgelegd.

SXm JacobsDat meldt The Daily Herald. Jacobs gaf aan dat ze op 30 september, na verschillende vergaderingen en discussies met gouverneur Eugene Holiday en de nieuwe coalitie, de rol en verantwoordelijkheid ‘nederig aanvaarde’ om de interim-regering van Sint Maarten te vormen. Het vormingsakkoord werd ‘grondig besproken’ en ‘omvat punten die deze coalitie nodig acht om Sint Maarten vooruit te helpen’.
,,Omdat de negen nu een meerderheid vormen, gingen we verder nadat duidelijk was dat er geen verzoening kon worden bereikt door de 6/1 en 1 die nu de realiteit vormden van de voormalige coalitie, een echt gefragmenteerde groep individuen zonder een duidelijke leider”, zei Jacobs in een persbericht.
Jacobs belooft ‘haar uiterste best te doen in het parlement en de aantredende interim-regering om te blijven leiden en te functioneren met de grootst mogelijke integriteit en passie; om te doen wat goed is voor Sint Maarten en haar wensen’.
,,Vanwege de onnodige beslissing van oud-premier Leona Romeo-Marlin om verkiezingen op te roepen, hebben we hier korte tijd voor, maar ik twijfel er niet aan dat we zonder vrees kunnen bereiken wat we voor ogen hebben. Uiteindelijk zijn het de mensen die het lot van Sint Maarten zullen bepalen”, verklaarde Jacobs.


maatregelen corona

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).