Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Philipsburg - Het houden van een verkiezing op korte termijn kan worden vertraagd doordat alle leden van het Centrale Stembureau hun positie ter beschikking hebben gesteld vanwege hun zorgen over de geplande verkiezing.

F11 SXM Stembureau ontslagJason Rogers, voorzitter van het Centrale Stembureau, bevestigde gisteren aan The Daily Herald dat alle leden van het bureau maandagavond bekend hebben gemaakt dat zij hun ontslag hebben ingediend en gisteren hun brief formeel hebben overhandigd aan premier Leona Romeo-Marlin, gouverneur Eugene Holiday en het Benoemingscomité. Naast Rogers gaat het om de leden Tamara Richardson, Anastacio Baker, Cindy Marica en Melissa De La Rosa.
Rogers gaf aan dat het stembureau op 25 september een brief naar de premier had gestuurd om zijn bezorgdheid te uiten. Hij zei dat de leden bezorgd zijn dat ze worden gehinderd bij het uitvoeren van hun taken die gebaseerd moeten zijn op de wetten van het land.
,,Er zijn verschillende data die gerespecteerd moeten worden, zoals de 48 dagen tussen ‘postulation day’ en verkiezingsdag, om politieke partijen voldoende tijd te geven om campagne te voeren en ook de tijd aan de kiezers om na te denken.” Rogers legde uit dat wanneer zij een beslissing nemen, politieke partijen en kiezers hen voor de rechter kunnen brengen, ‘hetgeen hun recht is’.
Hij gaf toe dat de leden van het stembureau lang moesten nadenken omdat het beschikbaar stellen van hun posities geen gemakkelijke beslissing was. De ontwikkelingen zullen de verkiezingen beslist vertragen. Zeker aangezien nieuwe leden moeten worden benoemd en die leden ten minste 30 dagen vóór postulation day in functie moeten zijn.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.