Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Philipsburg - Het houden van een verkiezing op korte termijn kan worden vertraagd doordat alle leden van het Centrale Stembureau hun positie ter beschikking hebben gesteld vanwege hun zorgen over de geplande verkiezing.

F11 SXM Stembureau ontslagJason Rogers, voorzitter van het Centrale Stembureau, bevestigde gisteren aan The Daily Herald dat alle leden van het bureau maandagavond bekend hebben gemaakt dat zij hun ontslag hebben ingediend en gisteren hun brief formeel hebben overhandigd aan premier Leona Romeo-Marlin, gouverneur Eugene Holiday en het Benoemingscomité. Naast Rogers gaat het om de leden Tamara Richardson, Anastacio Baker, Cindy Marica en Melissa De La Rosa.
Rogers gaf aan dat het stembureau op 25 september een brief naar de premier had gestuurd om zijn bezorgdheid te uiten. Hij zei dat de leden bezorgd zijn dat ze worden gehinderd bij het uitvoeren van hun taken die gebaseerd moeten zijn op de wetten van het land.
,,Er zijn verschillende data die gerespecteerd moeten worden, zoals de 48 dagen tussen ‘postulation day’ en verkiezingsdag, om politieke partijen voldoende tijd te geven om campagne te voeren en ook de tijd aan de kiezers om na te denken.” Rogers legde uit dat wanneer zij een beslissing nemen, politieke partijen en kiezers hen voor de rechter kunnen brengen, ‘hetgeen hun recht is’.
Hij gaf toe dat de leden van het stembureau lang moesten nadenken omdat het beschikbaar stellen van hun posities geen gemakkelijke beslissing was. De ontwikkelingen zullen de verkiezingen beslist vertragen. Zeker aangezien nieuwe leden moeten worden benoemd en die leden ten minste 30 dagen vóór postulation day in functie moeten zijn.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).