Van onze redactie
Mexico-Stad - De vulkaan Popocatépetl in Mexico is weer actief, aldus NOS. De vulkaan ligt vlakbij Mexico-Stad en spuwt enorme rookwolken van wel 2 kilometer hoog. Lokale autoriteiten adviseren de inwoners in omliggende dorpen om hun neus en mond te bedekken met vochtige doeken, zodat ze het as niet inademen.
Als de wind draait, kan de asregen in de richting van Mexico-Stad gaan. Dat is de afgelopen jaren vaker gebeurd.
Mexico telt zo’n 3.000 vulkanen, maar slechts veertien daarvan zijn actief, waaronder de Popocatépetl. De 5.450 meter hoge vulkaan spuwt vaker as, maar de laatste grote uitbarsting was in het jaar 2000. Toen werden meer dan 40.000 mensen geëvacueerd.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.