Van onze redactie
Amsterdam - De outlook voor de economie in Brazilië is in het vierde kwartaal verslechterd, nu de politieke situatie in het Zuid-Amerikaanse land onzeker is, blijkt uit het kwartaalrapport van de centrale bank dat gisteren verscheen, schrijft Beurs.nl.


De Braziliaanse centrale bank verwacht dat de economie dit jaar met 3,6 procent krimpt, wat bijna 1 procent meer is dan de krimp van 2,7 procent waar drie maanden geleden nog vanuit werd gegaan. Ook volgend jaar zal de economie in Brazilië niet groeien; er wordt voor 2016 een krimp verwacht van 1,9 procent, aldus de centrale bank.
De inflatie komt dit jaar naar verwachting uit op 10,8 procent, tegen 9,5 procent in het inflatierapport uit september, terwijl de consumentenprijzen volgend jaar met 6,2 procent toenemen, waar eerder een prijsstijging van 5,3 procent werd voorzien. In 2017 zakt de inflatie tot 4,8 procent, zo verwacht de centrale bank.
In Brazilië heerst momenteel politieke chaos vanwege een corruptieschandaal onder tientallen leden van het Braziliaanse congres. Tegelijkertijd wordt getracht president Dilma Rousseff af te zetten, omdat zij zou hebben gefraudeerd met begrotingscijfers, zodat die gunstiger uitkwamen. Rousseff ontkent dit.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.