Van onze redactie
Amsterdam - De outlook voor de economie in Brazilië is in het vierde kwartaal verslechterd, nu de politieke situatie in het Zuid-Amerikaanse land onzeker is, blijkt uit het kwartaalrapport van de centrale bank dat gisteren verscheen, schrijft Beurs.nl.


De Braziliaanse centrale bank verwacht dat de economie dit jaar met 3,6 procent krimpt, wat bijna 1 procent meer is dan de krimp van 2,7 procent waar drie maanden geleden nog vanuit werd gegaan. Ook volgend jaar zal de economie in Brazilië niet groeien; er wordt voor 2016 een krimp verwacht van 1,9 procent, aldus de centrale bank.
De inflatie komt dit jaar naar verwachting uit op 10,8 procent, tegen 9,5 procent in het inflatierapport uit september, terwijl de consumentenprijzen volgend jaar met 6,2 procent toenemen, waar eerder een prijsstijging van 5,3 procent werd voorzien. In 2017 zakt de inflatie tot 4,8 procent, zo verwacht de centrale bank.
In Brazilië heerst momenteel politieke chaos vanwege een corruptieschandaal onder tientallen leden van het Braziliaanse congres. Tegelijkertijd wordt getracht president Dilma Rousseff af te zetten, omdat zij zou hebben gefraudeerd met begrotingscijfers, zodat die gunstiger uitkwamen. Rousseff ontkent dit.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).