Van onze redactie
Buenos Aires - De voormalige Argentijnse president Carlos Menem is dinsdag wegens illegale betalingen veroordeeld tot een celstraf van 4,5 jaar. Zijn toenmalige ministers van Economie en Justitie kregen van de rechtbank in Buenos Aires in hetzelfde proces beiden 3,5 jaar gevangenisstraf.
De president spekte in de jaren van zijn regering (1989-1999) het salaris van de twee bewindslieden met geld uit de begroting van de geheime dienst. De advocaat van de voormalige president kondigde meteen aan dat zijn cliënt in hoger beroep gaat. De inmiddels 85-jarige Menem is momenteel lid van de Argentijnse senaat en als zodanig onschendbaar tot 2017.
Menem werd in 2011 wegens wapensmokkel al veroordeeld tot zeven jaar cel, een zaak die eveneens vervolg krijgt in hoger beroep. Afgelopen zomer begon nog een rechtszaak waarin de ex-president ervan wordt beschuldigd het onderzoek naar een bomaanslag in 1994 in de hoofdstad Buenos Aires te hebben tegengewerkt.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).