Van onze redactie
New York - De Algemene Vergadering van de Verenigde Naties heeft dinsdag voor de 24ste keer het Amerikaanse handelsembargo tegen Cuba veroordeeld. Alleen Israël en de Verenigde Staten stemden tegen de resolutie, die steun kreeg van 191 landen.De Cubaanse minister van Buitenlandse Zaken Bruno Rodríguez zei onaangenaam verrast te zijn door het Amerikaanse ‘nee’. Hij wees erop dat de regering van president Barack Obama heeft gekozen voor toenadering tot zijn land.
Obama heeft zich vorige maand nog uitgesproken tegen het tientallen jaren oude handelsembargo, dat alleen door het Congres kan worden opgeheven. De president noemde het schrappen van het embargo ‘onvermijdelijk’. In de niet bindende resolutie werd lovend gesproken over het voornemen van Obama het embargo te schrappen, maar dat was niet voldoende om de VS over de streep te trekken. Cuba heeft aangekondigd de resolutie te blijven indienen tot alle sancties zijn opgeheven.


maatregelen corona

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).