Van onze redactie
New York - De Algemene Vergadering van de Verenigde Naties heeft dinsdag voor de 24ste keer het Amerikaanse handelsembargo tegen Cuba veroordeeld. Alleen Israël en de Verenigde Staten stemden tegen de resolutie, die steun kreeg van 191 landen.De Cubaanse minister van Buitenlandse Zaken Bruno Rodríguez zei onaangenaam verrast te zijn door het Amerikaanse ‘nee’. Hij wees erop dat de regering van president Barack Obama heeft gekozen voor toenadering tot zijn land.
Obama heeft zich vorige maand nog uitgesproken tegen het tientallen jaren oude handelsembargo, dat alleen door het Congres kan worden opgeheven. De president noemde het schrappen van het embargo ‘onvermijdelijk’. In de niet bindende resolutie werd lovend gesproken over het voornemen van Obama het embargo te schrappen, maar dat was niet voldoende om de VS over de streep te trekken. Cuba heeft aangekondigd de resolutie te blijven indienen tot alle sancties zijn opgeheven.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.