Van onze redactie
Santa Catarina Pinula - Het officiële dodental van de aardverschuiving in Guatemala is zaterdag gestegen naar 73. Honderden mensen worden nog altijd vermist. Zij liggen vermoedelijk onder een laag van modder en vuil in Santa Catarina Pinula. Dat is een voorstad van de hoofdstad Guatemala-Stad.
Met 1.600 reddingswerkers en lokale bewoners wordt gezocht naar de vermisten. Maar de hoop om nog overlevenden te vinden wordt kleiner en kleiner. Volgens de leider van de reddingsoperatie, Sergio Cabañas, is dat ‘zeer onwaarschijnlijk’. Normaliter kunnen binnen 72 uur na een dergelijke ramp nog mensen worden gered. Die ‘periode van hoop’ liep zondagavond af. Door de aardverschuiving van donderdagnacht zijn 125 huizen verwoest. Door hevige regenval kwamen rotsblokken, modder, water en bomen vanaf een heuvel naar beneden. Een hele woonwijk in Santa Catarina Pinula werd weggevaagd. Inwoners klagen in de krant Prensa Libre dat de autoriteiten niet voor de gevaren hebben gewaarschuwd.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.