Van onze redactie
Quito - Ecuador heeft buurlanden Peru, Colombia en Venezuela om hulp gevraagd in de strijd tegen de vele bosbranden die het land teisteren. Het in de Andes gelegen land heeft meer materiaal en mankracht nodig om de zeventien grote branden te beheersen.

Venezuela heeft al toegezegd een helikopter te sturen. Rond hoofdstad Quito werd al zo'n 800 hectare bos verwoest en raakten negentien brandweerlieden gewond bij de bestrijding van het vuur. 

De metropool die op 2.800 meter hoogte ligt heeft daarnaast veel last van rookoverlast. Volgens de brandweer zijn sommige branden aangestoken. Het hete en droge weer zorgt ervoor dat de branden moeilijk onder controle te krijgen zijn.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).