Van onze redactie

Bogota/Caracas - Twee militaire vliegtuigen van Venezuela zijn zonder toestemming het luchtruim van Colombia binnengevlogen. Het Colombiaanse ministerie van Defensie maakte zondag bekend dat de vliegtuigen zaterdagavond laat zo'n 2,9 kilometer het land in waren gevlogen en toen boven een militaire basis bleven cirkelen.

De regering van Colombia heeft gisteren protest aangetekend en eist tekst en uitleg van het buurland. De spanningen tussen de twee landen zijn de afgelopen tijd sterk toegenomen, nadat de Venezolaanse president Nicolas Maduro vorige maand grensovergangen had gesloten en zo'n 1.300 Colombianen het land heeft uitgezet vanwege smokkel en andere misdaden. Volgens de Verenigde Naties hebben zo'n 16.000 Colombianen Venezuela verlaten. Maduro beweert dat hij Colombianen uitzet vanwege criminaliteit, maar critici zeggen dat de president met de acties de slechte economische situatie van zijn land wil verhullen.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.