Van onze redactie

Brasilia/Caracas - Brazilië ontvangt Syrische vluchtelingen met open armen. Dit heeft de Braziliaanse president Dilma Rousseff beklemtoond. Ze zei in een rede ter gelegenheid van de onafhankelijkheid dat 'de regering bereid is mensen op te vangen die uit hun vaderland zijn verjaagd en willen leven en werken in Brazilië, en willen bijdragen aan de welvaart en vrede van Brazilië'.

,,Wij zijn een natie die is gevormd door allerlei groepen met allerlei achtergronden en die hier in vrede leven. Ook in tijden van crisis zoals nu, openen wij onze armen voor vluchtelingen", zei Rousseff aldus Braziliaanse media gisteren.

Rousseff had een Bulgaarse vader die uit zijn land was gevlucht en een Braziliaanse moeder. Naar schatting tussen de 10 en 15 miljoen van de 208 miljoen Brazilianen zijn van Arabische origine, voornamelijk van families uit Syrië en Libanon. Sinds eind 2013 neemt Brazilië talrijke Syrische vluchtelingen op.

De Venezolaanse president Nicolás Maduro heeft maandag gezegd dat zijn land bereid is 20.000 Syriërs asiel te verlenen.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.