Van onze redactie

Brasilia/Caracas - Brazilië ontvangt Syrische vluchtelingen met open armen. Dit heeft de Braziliaanse president Dilma Rousseff beklemtoond. Ze zei in een rede ter gelegenheid van de onafhankelijkheid dat 'de regering bereid is mensen op te vangen die uit hun vaderland zijn verjaagd en willen leven en werken in Brazilië, en willen bijdragen aan de welvaart en vrede van Brazilië'.

,,Wij zijn een natie die is gevormd door allerlei groepen met allerlei achtergronden en die hier in vrede leven. Ook in tijden van crisis zoals nu, openen wij onze armen voor vluchtelingen", zei Rousseff aldus Braziliaanse media gisteren.

Rousseff had een Bulgaarse vader die uit zijn land was gevlucht en een Braziliaanse moeder. Naar schatting tussen de 10 en 15 miljoen van de 208 miljoen Brazilianen zijn van Arabische origine, voornamelijk van families uit Syrië en Libanon. Sinds eind 2013 neemt Brazilië talrijke Syrische vluchtelingen op.

De Venezolaanse president Nicolás Maduro heeft maandag gezegd dat zijn land bereid is 20.000 Syriërs asiel te verlenen.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).