Van onze redactie
Havana - Sinds de toenadering tussen de Verenigde Staten en Cuba is het aantal Amerikaanse toeristen dat naar het eiland reist flink gestegen. Volgens de Universiteit van Havana zijn er in de eerste maanden van dit jaar 36 procent meer Amerikaanse toeristen in Cuba geweest dan in dezelfde periode vorig jaar.
De toeristen komen rechtstreeks uit de Verenigde Staten of ze reizen via Mexico, Jamaica of de Kaaimaneilanden. Op deze manier ontwijken ze de restricties die nog altijd gelden voor het reizen naar Cuba. Het gaat om Amerikanen die geen familiebanden met Cuba hebben.
Volgens een woordvoerder van het Amerikaanse ministerie van Financiën is het reizen naar Cuba voor toeristen officieel nog altijd verboden. Er wordt wel soepeler met de regels omgegaan, waardoor het voor toeristen gemakkelijker is geworden om het land van president Raúl Castro te bezoeken.
Amerikanen die met een chartervlucht naar Cuba reizen kunnen nu zelf aangeven of ze in een toegestane categorie passen. Dat is bijvoorbeeld het geval als iemand naar Cuba komt als hulpverlener of voor familiebezoek. Op die manier zijn ze niet meer aangewezen op de dure reizen die door de Amerikaanse regering worden georganiseerd.
Eerder dit jaar hief de Amerikaanse president Obama gedeeltelijk het handelsembargo tegen Cuba op. Ook werd het land geschrapt van de lijst met terroristische landen. Eerder was er een ontmoeting tussen Obama en Castro.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.