Van onze redactie

Brussel - De Europese Unie en Mexico willen de onderlinge handelsrelaties aantrekken. Nog dit jaar moeten onderhandelingen starten om het al bestaande handelsverdrag tussen de twee blokken aan te passen en te verbeteren. Dat spraken Europees commissaris voor Handel Cecilia Malmström en de Mexicaanse minister van Economische Zaken Ildefonso Guajardo Villarreal maandag af.

Het al bestaande verdrag heeft volgens Brussel de afgelopen vijftien jaar geleid tot een vermenigvuldiging van de onderlinge handel en heeft gezorgd voor groei en banen, zowel in de EU als in Mexico. Volgens Malmström moet het bestaande verdrag worden aangepast aan ,,de nieuwe realiteit''. De EU onderhandelt nu over een omvangrijk vrijhandelsverdrag met de Verenigde Staten, TTIP genaamd, en onlangs werd een deal gesloten met Canada.

Malmström zal aan de Europese lidstaten een mandaat vragen, waarna de onderhandelingen kunnen beginnen. Naar verwachting duurt het enkele jaren voordat er een nieuw vrijhandelsakkoord is.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.