Van onze redactie

Havana - Handgemaakte Cubaanse sigaren blijven onverminderd populair. In een sterk dalende sigarenmarkt steeg het marktaandeel van Cubacigar in de Benelux-landen vorig jaar tot bijna 15 procent.

De totale omzet daalde wel licht, met 1,5 procent tot 17,1 miljoen euro. Dit maakte exporteur Habanos vandaag bekend tijdens de officiële opening van het 17e Festival del Habano in Havana. Habanos, de wereldwijde marktleider van exclusieve longfiller sigaren haalde in 2014 een totale omzet van 439 miljoen dollar, gelijk aan het resultaat in 2013.

Jaarlijks exporteert de onderneming ruim 100 miljoen Habanos-sigaren. In Nederland liet Cubacigar in 2014 een omzetgroei zien van ruim 10 procent. Het succesvolle jaar is te danken aan een volumegroei van 6 procent bij een geschat segmentaandeel van ruim 70 procent voor exclusieve longfiller sigaren.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.