Paramaribo - Een Nederlandse toeriste is zondag verdronken in de Surinamerivier in het binnenland van Suriname. Dat heeft de Surinaamse politie gisteren bekendgemaakt. Leeftijd en woonplaats van de vrouw zijn niet vrijgegeven.

Volgens de politie was de vrouw met twee andere Nederlanders aan het recreëren op enkele rotsblokken in de rivier, vlak bij een stroomversnelling bij het dorp Gunsi. Toen ze ging zwemmen, bleek de kracht van het water te sterk en sleurde de rivier haar mee. Kort daarna werd haar lichaam aan de oever van de rivier gevonden en geborgen.

Een van de andere toeristen raakte ook in de problemen in het water, maar kon op het droge geholpen worden, aldus de politie.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).