Washington - Cubaanse particuliere ondernemingen mogen voortaan vele goederen en diensten naar de Verenigde Staten uitvoeren.

De VS hebben de handelsbeperkingen met Cuba sterk verminderd, liet het ministerie van Buitenlandse Zaken in Washington vrijdag weten.
De maatregel vloeit voort uit de toenadering tussen beide landen. De presidenten van beide landen maakten in december bekend de diplomatieke banden te willen herstellen. Cuba heeft sinds de jaren zestig wegens het communistische regime gezucht onder een Amerikaans embargo. De landen praatten vorige maand met elkaar in Havana over de verbetering van hun betrekkingen.
De uitvoer van een aantal goederen en diensten blijft verboden. Cuba kan onder meer geen wapens, levende dieren, tabak, mineralen, machines en sommige metalen aan de Verenigde Staten leveren.
Volgens de Cubaanse wet mogen ondernemers in de particuliere sector alleen met een vergunning goederen en diensten in- en uitvoeren. Kunstenaars mogen wel hun werk zonder vergunning aan buitenlanders verkopen.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.