Washington - Cubaanse particuliere ondernemingen mogen voortaan vele goederen en diensten naar de Verenigde Staten uitvoeren.

De VS hebben de handelsbeperkingen met Cuba sterk verminderd, liet het ministerie van Buitenlandse Zaken in Washington vrijdag weten.
De maatregel vloeit voort uit de toenadering tussen beide landen. De presidenten van beide landen maakten in december bekend de diplomatieke banden te willen herstellen. Cuba heeft sinds de jaren zestig wegens het communistische regime gezucht onder een Amerikaans embargo. De landen praatten vorige maand met elkaar in Havana over de verbetering van hun betrekkingen.
De uitvoer van een aantal goederen en diensten blijft verboden. Cuba kan onder meer geen wapens, levende dieren, tabak, mineralen, machines en sommige metalen aan de Verenigde Staten leveren.
Volgens de Cubaanse wet mogen ondernemers in de particuliere sector alleen met een vergunning goederen en diensten in- en uitvoeren. Kunstenaars mogen wel hun werk zonder vergunning aan buitenlanders verkopen.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).