Ik ben deelgenoot van de TDS-actie ‘going green’. Die actie houdt in dat je je TDS-facturen uitsluitend per mail ontvangt en afziet van papieren exemplaren. De bedoeling is dat TDS jou eens per maand een mail stuurt met als bijlage de maandfactuur als pdf'je. Meestal lukt dat, maar niet altijd. Zo mis je weleens een factuur en daarmee ook de signalering dat je moet betalen. Zo ging het ook mis met de maandfactuur voor oktober. En omdat ik in Nederland was en omdat er ook van de vorige maand nog een factuur open stond was TDS wel zo flink om direct en vastberaden in te grijpen en de boel op ‘No Access’ te zetten.
Allemaal tot daar aan toe, maar toen ik 15 oktober op de Santa Rosaweg kwam vragen wat er aan de hand was en bovenstaande uitleg kreeg vroeg ik of het klopte dat ik de e-mail met de factuur voor oktober niet had ontvangen. ,,Tja, dat klopt. We hadden wat problemen met de oktober-facturen.”
Dus niet verstuurde facturen beschouw je dan meteen maar als niet betaalde facturen? Natuurlijk, nooit te oud om te leren. ,,Zou u zo vriendelijk willen zijn alsnog een oktober-factuur te printen?” ,,No problema.” ,,Masha danki.” Krijg een zwart-wit printje mee.
Wat zie ik vandaag, tot mijn stomme verbazing, op de nieuwe (december)factuur staan? Het verstrekken van een ‘Manual invoice’, op 15-10, à raison van 25,00 gulden. Ja, u leest het goed. Een A4-printje, zwart-wit, op 75 grams papier, van een factuur die ze te beroerd waren te sturen, voor een bedrag van 25 gulden. Je bent overheids-nv en het kan vast nog wel veel gekker. Niet dan, mijnheer Donker?
Hans van Swoll, Curaçao

ADletters logo


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).