Graag uw aandacht voor mijn ingezonden brief.
Met dit ‘Ingezonden’ doe ik een oproep aan eenieder, die net zo wil meedenken als ik over de trieste uitwassen van racisme in Nederland. Of het nu gaat om verfoeilijke racistische reacties voor Antillianen, die een baan zoeken, of om de ziekelijke Bosmanwet, en nu ook weer om de uitspraken van Geert Wilders.
Nederland, ten dele, na de gemeenteraadsverkiezingen, en de wereldleiders nemen de goedkope Nederlandse politiek op de schop met die gefrustreerde, op macht beluste uitspraken van Geert Wilders bij de gemeenteraadsverkiezingen. Inderdaad, de reactie van RTL: ,,Schaam je diep, Geert Wilders”, en ik voeg daar aan toe: als je last hebt van ‘hechtingsstoornissen’, zoek dan professionele hulp.
Maar, en nu komt het, wat nu in dit licht bezien, gaat ook nu niet die rottige Bosmanwet op de schop? Of neemt farizeïsch Holland het toch nu ook weer niet zo nauw met de gerechtigheid tegenover de Antilliaanse landgenoten, die eenzelfde pasoort bezitten als de heer Bosman zelf?
Ik heb geen politieke invloed, maar wel 50 jaar ervaring op de Antillen. Is er nu niet een leider, die op grond van de uitspraken van Wilders opkomt voor onze Antillianen en die onder de aandacht brengt van de wereldleiders? We moeten die keiharde Hollandse koppen eens goed door elkaar gaan klutsen, wie weet!
(Ik ben zelf een West-Fries van geboorte).
 Jan Jonkman,
Curaçao

ADletters logo


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.