Alhoewel ik hier op Curaçao gelukkig niets te doen had met de heisa die men in Nederland gisteren had rond de gemeentelijke verkiezingen, volgde ik dit hele schouwspel wel.
Wat mij opvalt is dat ook in Nederland, de politici het volk elke keer misleiden en dingen beloven, waarvan zij vooraf zelf kunnen weten, dat ze deze niet na kunnen komen!
Vervolgens hoor ik met verbazing, de op mij enigszins pedant overkomende Joost Eerdmans van Leefbaar Rotterdam, opmerkingen maken over recente, naar zijn mening beledigende uitspraken over Marokkanen van de zijde van Geert Wilders van de PVV, maar ik vraag mij dan af of het niet diezelfde Joost was, die zelf zeer discriminerende opmerkingen maakte - als would-be politicus - over de Antillen die reeds sinds 1634, indirect of direct, een onderdeel vormen van het Koninkrijk.
Was hij niet die man die indertijd voorstelde, dat men de Antillen maar ‘moest verkopen via Marktplaats of cadeau moest doen aan meneer Chávez’ en hiermee alle bewoners van de Antillen op een zeer krenkende wijze heeft beledigd?
Het zou deze eventueel toekomstige wethouder van de gemeente Rotterdam sieren, hierop een antwoord te geven! Zou hij immers ontkennen deze uitspraak gemaakt te hebben, dan hebben anderen de verantwoording voor deze dwaze benadering.
Karel van Batenburg,
Curaçao

ADletters logo


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.