Beste Meneer Asjes,
Na het gerommel met de levering van boeken op de middelbare scholen, dacht ik dat het niet erger kon worden. Niets blijkt minder waar; een belronde langs de SSC en de school van mijn dochter heeft mij duidelijk gemaakt dat een oplossing nog lang niet in zicht is.
Waar wij werden geïnformeerd dat de ontbrekende boeken in oktober geleverd zouden worden - al schandalig genoeg op zich - is mij vandaag duidelijk geworden dat dit absoluut niet het geval is.
Sterker nog, de SSC kan mij niet eens vertellen wanneer de boeken die nog ontbreken (en dat zijn er aardig wat) geleverd zullen worden. Of de boeken überhaupt zijn besteld is nog maar de vraag, ook daar kon de medewerker van de SSC geen antwoord op geven. Een telefoontje met de school geeft het angstige vermoeden dat de boeken nog niet besteld zijn - tenslotte, als een bestelling is geplaatst hangt daar een leveringsdatum aan vast lijkt mij. De boeken zouden in oktober geleverd worden; navraag bij school leert dat half oktober nog overleg voor de zoveelste keer is geweest met betrekking tot de inventarisatie.
Mijn dochter zit nu in 3 vwo en moet bijvoorbeeld dit jaar beginnen met scheikunde. Er is geen enkel boek voor dat vak geleverd, hetzelfde geldt voor andere vakken. En dan heb ik het nog niet eens over de leerlingen die dit jaar eindexamen moeten doen! Het percentage geslaagden zal ongetwijfeld dit jaar een dieptepunt zijn. De eerste examens zijn al geweest, zonder boeken, en als nu nog niet duidelijk is wanneer die boeken wel komen houd ik mijn hart vast voor de volgende ronde.
Dit levert voor mijn de volgende vragen op:
- Wanneer worden de ontbrekende boeken geleverd?
- Welke boodschap willen wij de jeugd hiermee meegeven?
- Hoe wordt de tijdige en correcte levering voor het volgende schooljaar gegarandeerd?
Minister Asjes, ik wacht met spanning op uw antwoord!

Monique van Geest, Curaçao

ADletters logo


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.