Zoals door Carlos Weeber al eerder in de media werd opgemerkt, ligt de nieuwbouw van het ziekenhuis wel zeer ‘krapjes en wat ongelukkig’ op het beschikbare terrein. Het huidige ontwerp kent vier vingervleugels. De twee meest rechtse, van voren gezien, zouden op de andere kunnen worden gestapeld. Het derde gebouw aan de achterzijde kan op het middelste gebouw van de achterzijde worden geplaatst. Dit wordt dan 9 à 10 verdiepingen hoog. Mooi uitzicht bovenin dus. Door deze verticale metamorfose kan de Hamelbergweg hoogst waarschijnlijk blijven. Het helikopterdek kan op het linker gebouw aan de achterzijde komen.
Vroeger kende wij het monster van Pietermaai. Het monster van Otrobanda bestaat nog steeds. Breng alle toko’s in Colon naar het nieuwe ‘shopping paradijs’ genaamd Sambil. Na sloop zal er een groot terrein vrijkomen. Schuif het geprojecteerde ziekenhuis naar achteren en naar boven. Hierdoor ontstaat aan de voorzijde een mooie ruimte die als entree extra allure kan worden meegegeven. De bevoorrading kan nu ook gemakkelijker aan de achterzijde plaatsvinden. Een win-winoplossing voor meerdere partijen.

Frits Pel,
Voormalig adviseur ad interim diverse ziekenhuizen in Nederland,
Curaçao

sehos


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).