De eerste de beste keer dat onze premier Ivar Asjes durft te zeggen dat Pueblo Soberano tegen corruptie is ga ik ook mijn wenkbrauwen scheren, ik zweer het! Zijn allereerste daad als premier was zijn vrouw, Tara, benoemen in de Raad van Bestuur van het CTDB, ondanks het negatieve advies van Stichting Bureau Toezicht en Normering Overheidsentiteiten (SBTNO), zonder dat er voor die baan een vacature was, zonder dat ze ervoor had gesolliciteerd en nadat de directeur met ‘verplichte’ vakantie naar huis is gestuurd.
Of ze voor die baan geschikt is, is een tweede, maar dat schijnt hier nooit een probleem te zijn zolang je maar uit een rijke familie komt. Want als het bij jou regent dan zal het bij mij ook wel druppelen en misschien kan ik de connecties van jou familie in de toekomst wel gebruiken.
Voorbeeld hiervan was toen bij BZV een onderzoek werd gedaan en dat daaruit bleek dat er een hele meute partijgroupies waren aangenomen door de toenmalige minister van Volksgezondheid. Het belooft me wat als deze jongen, die al iets meer dan een week zit, nu al zijn pionnen op hun plaats begint te zetten.
Misschien moet zij zijn onrechtmatig gebruik van de creditcard van het toeristenbureau toentertijd goed praten, wie weet. Ik zweer het, het lijkt wel alsof je corrupt en crimineel moet zijn om respect en een goede baan hier te krijgen.
Ik blijf lachen op deze klip want we zijn net een gek kwijt of we hebben nu met deze te maken, wat nou niet bepaald een vooruitgang is. Althans in mijn ogen niet.
Arthur Donker, Curaçao


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).