De laatste zin van mevrouw Tineke Poulino-Gijzen, dat de reparatiewetgeving wat betreft de basisverzekering ziektekosten nog niet is afgerond is hoopgevend. Maar wat dat betreft ben ik net als ‘De ongelovige Thomas’: eerst zien en dan geloven.
In mijn eerste ingezonden stuk over dit onderwerp haalde ik een spreekwoord aan: ‘Gelijke monniken, gelijke kappen’, maar wat schetst mijn verbazing nu dat er drie grote categorieën buiten schot blijven:
1. Het personeel van het ziekenhuis
2. Het personeel van de Isla
3. De actieve ambtenaren
Foei, regering. Vooral die actieve ambtenarengroep doet mij pijn. Wij, de gepensioneerden, hebben voor deze groep de matras gelegd, waarop zij kunnen uitrusten. Maar nu worden de poten onder onze 'stoelen' vandaan gezaagd.
Ik hoop dat u nooit meer schijnheilige vrome en zogenaamde waarderende woorden gebruikt voor onze groep bij uw toespraken.
Ds. Jan Jonkman,
Curaçao


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.