Na iets meer dan twee jaren zit het docentenkorps van Kolegio Alejandro Jandi Paula (KAP), voormalig PSC, weer in een nette, droge docentenkamer, voorzien van een gerepareerd plafond en niet meer door daklekkages geteisterd. Ook zullen er geen lessen meer hoeven uit te vallen tijdens of na een regenbuitje omdat leslokalen onder water lopen.
Dit alles dankzij het ingrijpen van Fundashon Bon Intenshon. (dhr G. Elias).
In meer dan twee jaren bleek het onmogelijk te zijn voor de overheid om de zo hard nodige dakreparaties te doen op hun enige openbare havo/vwo-school. Dit ondanks de ontelbare keren dat er werd doorgegeven hoe belabberd de situatie was.
De Fundashon Bon Intenshon hielp de school eind 2012 met papier en toiletpapier omdat de overheid geen middelen had om dat te leveren.
Toen bovenstaande situatie dhr. Clark de Windt, één van de leden van de Fundashon Bon Intenshon, ter ore kwam, heeft de Fundashon er direct werk van gemaakt en een aannemer gestuurd om de lekkages te verhelpen en de plafonds te repareren.
De leerlingen, hun ouders, het onderwijzend en niet-onderwijzend personeel en de schoolleiding zijn zeer blij met de snelle actie van de Fundashon Bon Intenshon en willen langs deze weg de Fundashon Bon Intenshon van harte bedanken. Dankzij de Fundashon Bon Intenshon kan het zo belangrijk onderwijs- en leerproces in een iets aangenamere sfeer verlopen. De hele KAP-gemeenschap blijft rekenen op de steun van de Fundashon Bon Intenshon en hoopt dat anderen die dat ook kunnen het goede voorbeeld zullen volgen.
Dit in afwachting van daadkrachtiger optreden van de overheid die de uiteindelijke verantwoordelijkheid draagt voor het hele onderwijsgebeuren op ons dushi Kòrsou.
Barbara Francisco,
conrector KAP,
Curaçao


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.