Een boemerang is geen aanvalswapen, want het komt altijd terug en je raakt daardoor jezelf. Ik dacht altijd dat het een fabeltje was, maar dank zij de PAR c.s. heb ik ontdekt dat het een waarheid is als een koe. Zou het iets van doen hebben met de koe, die zij onlangs als nieuwe logo hebben aangenomen?
In ieder geval heeft de PAR alle middelen aangegrepen om de in hun ogen slechte partijen aan te vallen. Hoe smeriger hoe beter moeten zij gedacht hebben. Zij hebben daarbij niet geschroomd de hulp in te roepen van criminele bendes, zoals Frente Sivil. Het resultaat was, dat zij zichzelf geraakt hebben met hun projectielen. Leugens en halve waarheden hebben zij niet geschuwd, in hun streven de andere partijen in een slecht daglicht te plaatsen.
Van de tien zetels hebben zij er slechts negen overgehouden, dankzij de nieuwkomer PAIS, die naar het zich laat aanzien, ook in het complot zit. Naar mijn mening kan alles teruggedraaid worden door de huidige, meer comfortabele meerderheid, die het volk hen heeft gegeven als compensatie voor alle ondervonden leed.
Als de nieuwe meerderheid alle besluiten van de meerderheid van overlopers nietig verklaart, dan kunnen zij met een schone lei beginnen. Als de groep die een staatsgreep probeerde uit te voeren het er niet mee eens zijn, dan moeten zij maar naar de rechter stappen. Het is te gek om los te lopen, als men met slimmigheidjes probeert een gelegenheidswet te smeden, die alleen maar met een gekwalificeerde meerderheid tenietgedaan kan worden. Het is sowieso aan te bevelen een rechterlijke uitspraak uit te lokken, naar de rechtmatigheid van alle illegale activiteiten van de coupplegers. Het enkele feit, dat de Statenvergadering, waarin de screeningswet is goedgekeurd onrechtmatig was, maakt ook dat alle daarin genomen besluiten ongeldig zijn.
De oorspronkelijke meerderheid:
MFK                  5   zetels
PS                      4   zetels
MAN                 2   zetels
Totaal             11   zetels.

De tussentijdse minderheid:
MFK                  4   zetels
PS                      4   zetel
MAN                 1   zetels
Totaal               9   zetels.

De huidige meerderheid:
MFK                  5   zetels
PS                      5   zetels
MAN                 2   zetel
Totaal             12   zetels.

De oorspronkelijke minderheid:
PAR                  8   zetels
FOL                   1   zetels
PNP                   1   zetel
Totaal             10   zetels.

De tussentijdse meerderheid:
PAR                  8   zetels
PAIS                 1   zetel
Dean Rozier      1   zetel
FOL                   1   zetels
PNP                   1   zetel
Totaal             12   zetels.

De huidige minderheid:
PAR                  4   zetels
PAIS                 4   zetels
PNP                   1   zetel
Totaal               9   zetels.

Conclusie: misdaad loont niet

Sumpiña,
Curaçao


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).