Misschien wil het Hoofdstembureau aan de hand van deze opmerkingen zijn advertenties beter bekijken.
1. In alle advertenties en publicaties van het Hoofdstembureau staat een logo, waarbij een ingevuld stemvakje ook nog groots wordt afgevinkt. Heeft de commissie gedacht aan het potentiële gevaar, dat kiezers dit na gaan doen en daarmee wellicht hun stem ongewild verprutsen?
2. Wat denkt de commissie te bereiken met het schreeuwerige ‘GAAA stemmen’?
3.  ‘Het is verboden om (…) een foto te maken in het stemloket’. Wat, geachte commissie, is een stemloket?
4. ‘Het is verboden om (…) voor anderen te stemmen’. In deze zin kun je ook lezen, dat je alleen op jezelf mag stemmen. Het ware beter geweest als er had gestaan: ‘ten behoeve van’, of ‘in de plaats van’, te meer omdat in de advertentie ‘stemmen voor’ al in de aangehaalde betekenis gebruikt is.
5. ‘Als je nog geen stembiljet hebt ontvangen (…)’. Sinds wanneer kunnen we stembiljetten afhalen? Het is al moeilijk genoeg om deze verkiezingen eerlijk te doen verlopen.
Hoogstwaarschijnlijk gaat het hier om (kostbaar) uitbesteed werk, maar het Hoofdstembureau blijft verantwoordelijk voor gestichte verwarring.
M. Grace Jonkhout, Curaçao


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.