De politiek maakt zich op voor een worstelwedstrijd komende week. Vanaf zondag verblijven 100 hooggeplaatste cruise-executives met zo’n duizend gasten uit de cruisewereld op ons eilandje. Zij beslissen daarna of en hoeveel cruiseboten naar Curaçao gaan komen. De passagiers en bemanning van die boten geven meer dan 100 gulden per persoon uit in de binnenstad en aan transport, tours, vertier, cadeautjes, drank en voedsel. Geld dat naar de kleine man gaat: de winkelier, standhouder, bars en restaurants, de taxichauffeur en de toerbusjes. Als ons cruisetoerisme met 10 procent daalt, dan scheelt dat al gauw tientallen miljoenen guldens voor deze ‘economie van de kleine man’. Voor hen zou die worstelwedstrijd wel eens heel duur kunnen uitvallen. Helaas gaan ze dat pas na de verkiezingen merken. Dus waarop gaan de politici onze gasten trakteren? Op onze unieke Caribische cultuur waar we zo trots op zijn, of op Zuid-Amerikaanse politieke toestanden? Dames en heren politici, jullie helpen het eiland de vernieling in en dan vooral de kleine man waarvan jullie dezer dagen allemaal de mond vol hebben!
B.M., Curaçao


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.